Milorad Dodik: Iduće godine orden RS za predsjednike Amerike, Njemačke, Britanije i Francuske

Milorad Dodik, predsjednik RS, je rekao da će naredne godine predložiti da Orden Republike Srpske na ogrlici dobiju predsjednici Amerike, Njemačke, Velike Britanije i Francuske.

Kalabuhov: Tražimo termin kada bi Dodik mogao lično uručiti orden Putinu

“To su predsjednici zemalja koje su zaslužne za Dejtonski sporazum”, rekao je Dodik na božićnom prijemu u kasarni “Kozara” u Banjaluci, koji organizuje Treći pješadijski (Republika Srpska) puk Oružanih snaga BiH.

Istakao je da je čast za Republiku Srpsku da je Vladimir Putin, predsjednik Rusije, pristao da primi Orden Republike Srpske na ogrlici.

On je rekao da je Putin političar koji podržava poziciju RS unutar Dejtonskog sporazuma.

Milorad Dodik odlikovao Vladimira Putina ordenom Republike Srpske

Dodik je precizirao da je Republika Srpske prije nekoliko mjeseci kontaktirala Putina da li bi primio orden iz RS, te da je on na to pristao.

Dodik je rekao da Republika Srpska nije odustala od politike neutralnosti u odnosu na rat u Ukrajini, ali da Srpska nije pristala da bude dio antiruske histerije.

Sa prijema je poručeno da Republika Srpska želi mir i da zaštiti svoju tradiciju i ustavne nadležnosti.

Dodik je poručio da svi u Republici Srpskoj treba da se osjećaju sigurno kao i većinski srpski narod, te je uvjeren da će se Dan Republike i naredne godine proslaviti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79