Milorad Dodik: Mi nismo genocidan narod

Milorad Dodik: Mi nismo genocidan narod


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na svom Twitter nalogu objavio je kratki video snimak i poručio da Srbi nisu genocidan narod.

“Mi nismi genocidan narod. Pamtimo. Ponosni Srbija i Srpska” – objavio je Dodik.

Dodik ide u Srebrenicu kako bi položio cvijeće žrtvama?

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je da će u četvrtak, 23. maja sjednica Vlade RS-a biti održana u Bratuncu gdje će položiti vijence srpskim žrtvama iz rata. To je zakazano na dan glasanja o rezoluciji o genocidu u Srebrenici.

“Takođe, tražili smo od Memorijalnog centra u Potočarima da dođemo u Srebrenicu i da položimo vijence žrtvama. Još nismo dobili zvaničan odgovor. Podsjećam da sam već bio u Potočarima i da sam položio vijence i ponavljam da je ono što se desilo u Srebrenici bila ozbiljna greška tadašnjeg rukovodstva. S druge strane, bošnjački političari nikad nisu odali počast žrtvama Srbima”, rekao je danas Dodik.

Foto: ESrebrenica

Glasanje o rezoluciji o genocidu u Srebrenici će se održati 23. maja u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u New Yorku.

Autori rezolucije su Bosna i Hercegovina, Ruanda i Njemačka. U New Yorku trenutno borave i predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović i član Predsjedništva Željko Komšić.

Srbija i Rusija pokušavaju da što više država ubijede da glasaju protiv obilježavanja genocida u Srebrenici na međunarodnom nivou, a Mađarska je najavila da će biti protiv rezolucije.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija