Milorad Dodik o Markalama: Zločin za koji su dva puta lažno optuženi Srbi

Milorad Dodik o Markalama: Zločin za koji su dva puta lažno optuženi Srbi


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da su Markale zločin za koji su dva puta lažno optuženi Srbi i upotrijebljene su kao povod za NATO bombardovanje Republike Srpske.

“To je istina koju niko ne može negirati. Christian Schmidt je tada podržao bombardovanje Republike Srpske, koje je sprovedeno bez odluke Savjeta bezbjednosti UN”, napisao je Dodik na Twitteru.

Dodik je naveo da je danas lažni visoki predstavnik prisustvovao obilježavanju lažima opisanog zločina, napominjući da su jedina istina Markala nevine žrtve, čije ubice će biti poznate kad-tad.

Podsjećamo, petog februara 1994. godine na pijaci Markale u Sarajevu ubijeno 68 i ranjeno 144 civila, građana opkoljenog Sarajeva.

Međunarodni sud su za bivšu Jugoslaviju je utvrdio da su sve ispaljene granate, a s tim u vezi i zločini, od 1992-1995 na grad Sarajevo bile dio udruženog zločinačkog plana i zločin protiv čovječnosti.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija