Milorad Dodik o partneru iz koalicije: “Denis Bećirović se ponaša veoma prepotentno”

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović je uputio jučer u zvaničnu proceduru preporuku za izradu i usvajanje zakona o gasu BiH, što je izazvalo reakcije iz bh. entiteta RS. Ujedno, oglasio se i Milorad Dodik.

Prvo, nakon najave Bećirovića da bi se zakon o gasu BiH trebao naći na dnevnom redu predstojeće sjednice Predsjedništva BiH, odgovorila je Željka Cvijanović, predsjedavajuća Predsjedništva BiH.

“Shodno tome, o tim pitanjima odlučuje Ministarstvo energetike, odnosno Vlada Republike Srpske, kao i Narodna skupština Republike Srpske”, rekla je Cvijanović.

Nakon još jedne reakcije iz Bećirevićevog kabineta i demantovanja Cvijanović, u kojem je rečeno da “energetika nije nikada bila, nije ni danas, niti će ikada biti u nadležnosti bilo kojeg entiteta ili drugih nižih nivoa organizovanja vlasti u BiH”, oglasio se i predsjednik RS-a Milorad Dodik.

“Denis Bećirović se ponaša veoma prepotentno jer zna da pitanje regulatora za gas nije u nadležnosti Predsjedništva BiH, ali ga pokušava ponovo nametnuti kao temu”, napisao je Dodik na Twitteru.

“Nikakav regulator za gas na nivou BiH neće biti formiran, nema prenosa nadležnosti jer su za pitanja energetike nadležni entiteti”, poručio je Dodik.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79