Milorad Dodik: Oko 10 novih imena u Vladi RS

Milorad Dodik: Oko 10 novih imena u Vladi RS


Nova Vlada Republike Srpske sadržavaće 10 novih imena od ukupno 16 ministarstava, rekao je danas novinarima Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a nakon sastanka ove političke partije sa koaliconim partnerima.

On je istakao da će nova Vlada RS, između ostalog, obezbijediti kontinuitet plata i voditi računa o novim projektima energetike i drugim.

“Postigli smo dogovor šta treba Vlada da podrazumijeva i imamo potpuno uređenu listu imena u samoj Vladi, a na mandataru je da odredi da li je to dobro ili nije. U srijedu će Narodna skupština RS na prijedlog mandatara izabrati novu Vladu. Biće oko 10 novih imena u novoj Vladi. Tu su predstavnici političkih partija, ali i onih koji nisu u političkim partijama. Od 16 ministarstava, osam je predviđeno za Srbe, pet za Bošnjake i tri za Hrvate. Moramo da vodimo računa i o teritorijalnoj raspodjeli”, naglasio je Dodik.

Radovan Višković, mandatar za sastav nove Vlade Republike Srpske, istakao je da želi da dobiju što kvalitetniji kadar u novoj Vladi.

“Izazovno je vrijeme u narednom periodu. Pokušavamo okupiti kabinet koji će na adekvatan način doprinijeti u ovim izazovnim vrmenima, ovo je vrijeme rada, odgovornosti, te je potrebno da se podnese teret odgovornosti i da se doprinese očuvanju Republike Srpske. Možemo raditi još bolje na dobrobit svih građana. Tražio sam posebnu sjednicu Vlade, u srijedu ćemo se u 12 pojaviti u Narodnoj skupštini. Očekujem da ćemo od 21. decembra do kraja mjeseca imati stalno zasjedanje NSRS da bismo ispunili sve svoje zakonske obaveze. To se odnosi i na plate za budžetske korisnike za 5 odsto koji imaju plate ispod 1.200 KM. Dobio sam podršku svih socijalnih partnera i ostalih kako bi sastavio kabinet”, rekao je Višković.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija