Milorad Dodik: Rekao da je bio genocid, ali sam pogriješio

Predsjednik RS Milorad Dodik u Centralnom dnevniku Face televizije je kazao da ne mrzi muslimane.

Upitan da prokomentariše izjavu da ne želi disati isti zrak s muslimanima, on je kazao:

– Neću sa onim političkim strukturama koji hoće narodu staviti etiketu genocidnog. Nema nikakve vanredne situacije, mediji su najviše dali doprinos da se diže tenzije, došao sam iz Banje Luke, nema ništa. Planiramo da odemo u Potočare i položiti vijence.

Hadžifejzović je rekao da je Dodik nepoželjan u Potočarima jer negira genocid.

– Genocid u Srebrenici nije bio. 2007. sam rekao da je bio genocid, ali sam pogriješio – naglasio je.

– RS ima ozbiljan ekonomski i društveni život. Imamo skoro 150.000 više nezaposlenih nego kada sam došao na vlast. Investicije u RS na nikad većem nivou. Otvaramo fabrike sa oko 1.000 radnika, dolaze iz EU. Imamo problem da postoji ambasador SAD koji želi svaki dan na nanese štetu RS – rekao je.

Upitan da li je spreman da sve rizikuje zbog vanredne situacije, ali je Dodik odgovorio da nema nikakve vanredne situacije.

– RS vodi procese, niko nije ugrožen tim procesima. Politika koju vodimo nema namjeru da bilo koga izaziva. Vidim da postoji turbulencija u Sarajevu, ali moram reći da nema nikakve vanredne situacije, pozivam građane da u miru proslave praznike, nema straha od bilo čega. Postoje različite izjave u FBiH, ali nema nikakve ambicije za secesiju, ali ukoliko se ne mogu uspostaviti nikakvi korektni odnosi mi smo spremni da se razdružimo sa FBiH. Ukoliko postoje bilo kakvi problemi mi ga trebamo riješiti sa FBiH, a ne BiH jer je sve u BiH izvedeno iz entitetu. Podvala je priča o secesiji. Jedina secesija koja se ovdje desila je BiH od Jugoslavije – kazao je Dodik.

Poručio je da “bošnjačka politička struktura nikada nije prihvatila Dejton”.

– Više je Zlatko Lagumdžija moljakao da bude imenovan, jer nekog bolesnog tamo ima. Nisam očekivao da je spreman da uništi cijelu strukturu, kao što je radila Bisera Turković – istakao je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79