Uhapšena dvojica: Specijalci zbog droge upali u ilegalni klub u Zagrebu

Uhapšena dvojica: Specijalci zbog droge upali u ilegalni klub u Zagrebu


Jedinice specijalne policije upale suilegalni klub na zagrebačkom Medveščaku te uhapsile dva muškarca pod sumnjom za sudjelovanje u organizaciji ilegalnih aktivnosti, javila je Policijska uprava zagrebačka.

Prema izvještaju, policijski službenici u saradnji s Državnim inspektoratom Republike Hrvatske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom i 58-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela omogućavanja trošenja droga.

Ilegalni klub poznat kao Sound Factory, smješten u istoj zgradi kao i Ministarstvo zdravstva na Ksaveru, već je bio predmet rasprava. Nedavno preminuli muškarac u klubu dodatno je pojačao interes javnosti za ilegalne aktivnosti koje su se tamo odvijale.

Uprkos zabranama okupljanja, klub je već nekoliko godina bio mjesto organiziranih zabava, koje su često trajale do kasnih jutarnjih sati.

Prema neslužbenim informacijama, muškarcu koji je umro u klubu nije bilo dobro nekoliko sati prije dolaska hitne pomoći.

Sumnja se da su posjetioci dolazili po posebnim uputama kako bi izbjegli nadzor inspekcijskih službi i policije.

Obojica uhapšenih bit će podvrgnuti daljnjem kriminalističkom istraživanju.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija