(VIDEO) Pripadnici MUP-a TK bez razloga tukli Lešinare: “Slavljenička pjesma naših navijača prekinuta”

(VIDEO) Pripadnici MUP-a TK bez razloga tukli Lešinare: “Slavljenička pjesma naših navijača prekinuta”


Pobjeda banjalučkog Borca u Tuzli ostala je u sjeni brutalnog napada policije na Lešinare.

Borac je pobjedom protiv Tuzle city napravio ogroman korak ka osvajanju šampionske titule, ali slavlje Banjalučana očigledno nisu mogli mirno posmatrati policajci.

Umjesto da sprovode red i mir Specijalna policija MUP-a Tuzlanskog kantona je po završetku utakmice krenula u brutalan obračun sa nekoliko desetina navijača Borca koji nisu pružali otpor.

“Izgledalo je kao u logoru, udarali su djecu palicama, napravili su špalir i tukli ih po tijelu i glavi. Na kraju su im ubacili suzavac u autobus”, izjavio je jedan od članova Uprave Borca za Srpskainfo.

“To su djeca koja su došla na stadion Tušanj plativši karte. Djeca su slavila pobjedu, slavila su što je njihov Borac blizu osvajanja duple krune što se nikada u istoriji prvenstva BiH nije dogodilo klubu iz Banjaluke.

Nažalost to slavlje prekinuto je divljačkim ispadom specijalne policije”, ispričao je sagovornik.

Broj povrijeđenih navijača Borca ni stepen povreda, za sada nije poznat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Srpskainfo (@srpskainfocom)

Reagovali su i iz FK Borac Banja Luka.

“FK Borac osuđuje divljačko ponašanje i ničim izazvanu prekomjernu upotrebu sile pripadnika MUP-a Tuzlanskog kantona nakon završetka utakmice na stadionu „Tušanj“.

Slavljenička pjesma naših navijača i igrača grubo je prekinuta od strane pripadnika MUP-a Tuzlanskog kantona koji su po izlasku sa tribine stadiona „Tušanj“ i fizički nasrnuli na navijače FK Borac koji su organizovano stigli u Tuzlu.

Ovo nije prvi put da se pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona na krajnje neprofesionalan način odnose prema navijačima našeg kluba, ali ovaj put želimo da poručimo da se ubuduće takve stvari više neće dešavati i da ćemo reagovati na adekvatan način.

FK Borac trudi se da navijačkim grupama koje dolaze na naš stadion pruži maksimalnu bezbjednost, a isti takav tretman tražimo i za naše navijače na gostujućim terenima na kojima igra FK Borac.

FK Borac traži od nadležnih da se prema pripadnicima MUP-a Tuzlanskog kantona koji su učestvovali u napadu na naše navijače primjene odgovarajuće sankcije”, piše u saopćenju FK Borac.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija