Milorad Dodik: Srpski narod će se ujediniti ovog vijeka

Milorad Dodik: Srpski narod će se ujediniti ovog vijeka


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je večeras da uspije onaj narod koji se usudi da brani svoj identitet.

Dodik je istakao da će se srpski narod koji je u prošlom vijeku izgubio pola svog stanovništva sigurno ujediniti ovog vijeka, a da danas ima dvije države – Srbiju i Republiku Srpsku.

Dodik je istakao da država ne znači samo teritoriju, stanovništvo već ljubav prema njoj.

“Odnosi Srpske i Srbije nikada nisu bili ovako suštinski i puni razumijevanja do Aleksandra Vučića”, rekao je Vučić u obraćanju ispred kule “Beograd”.

On je ponovio da će 15. februara da se obilježava dan državnosti Republike Srpske i Srbije.

“Ovdje sam da se zahvalim svima vama koji ste dali nesumnjiv doprinos”, rekao je Dodik i dodao kako Srbija i srpski narod nisu imali državnika kao što je Vučić.

“Svesrpski sabor održan juče u Beogradu osudio je svako nepoštovanje i kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma i demokratskih procedura u BiH, nametanje zakona, preglasavanje konstitutivnih naroda, prenos nadležnosti sa entitetskog na centralni nivo, kršenje ljudskih prava i sloboda”, naveo je Dodik na društvenoj mreži “Iks”.

On je dodao da je Sabor osudio nepoštovanje i kršenje garantovanih prava srpskog konstitutivnog naroda na slobodno i samostalno odlučivanje i djelovanje unutar dejtonske BiH.

Predsjednik Srpske je napomenuo da je tokom protekle sedmice u Sankt Peterburgu razgovarao sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, koji je potvrdio da Rusija stoji iza nastojanja Republike Srpske da se poštuje slovo Dejtonskog sporazuma.

“Predsjednik Putin je pun prijateljstva i razumijevanja prema Srpskoj. Svi dogovori koje smo imali na prethodnim sastancima se uspješno realizuju. Izrazio sam zahvalnost što sam i ove godine pozvan na Еkonomski forum”, istakao je Dodik.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija