Milorad Dodik tvrdi da bi čak deset zemalja svijeta priznalo nezavisnu RS

 

Član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik govoreći za novosadsku Balkan TV, istakao je da je RS stabilna bez obzira na sve što se pokušava uraditi na njenoj destabilizaciji i saplitanju volje naroda.

– RS će se i dalje graditi i razvijati bez obzira na uslovljavanja iz EU i blokade finansiranja započetih projekata. RS ima svoje i ekonomske i političke partnere – rekao je Dodik i naglasio da bi deset zemalja svijeta trenutno priznalo i nezavisnu i samostanu RS.

Potencijalna politička kriza

– RS je samo jedna nit u kontinuitetu srpske borbe za slobodu i samostalnost na ovim prostorima, a današnje vrijeme to posebno pokazuje koliki je značaj RS za naš narod – rekao je lider SNSD-a.

Dodik je istakao da će uskoro svi građani RS, ma gdje da se nalaze ili žive u nekim drugim zemljama regiona i svijeta , dobiti identifikacione kartice sa kojima će ostvarivati sva prava RS.

– Geopolitička situacija u svijetu preslikava se na područje BiH, a osporavajući pobjedu Dodika i SNSD-a i pokušajem stvaranja nestabilnosti u RS, međunarodna zajednica je u poziciji uzročnika potencijalne političke krize na nivou cijele BiH. Aktuelna dešavanja i farsa oko izborne kampanje potkopava demokratiju , a povlačenje Bonskih ovlaštenja i mijenjanje izbornog zakona na dan izbora je bez presedana i ponižavajući je i za same građane što sa druge strane BiH označava i kao protektorat ili kolonijalni posjed. Sa druge strane ovim činom Šmita poslata je još jedna poruka, Njemačka je podriješena struktura SAD. Šmit je borbom protiv Dodika i neposlušnih Srba pokazao katastrofalan odnos prema svim političarima i glasačima i nastavio tako propalu politiku intervencionizma što govori da će i dalje pokušavati da u BiH i u buduće nameće propala rješenja kako bi mijenjao dejtonski okvir u BiH – rekao je Dodik i nastavio:

Cvijanović najbolje rješenje u Predsjedništvu BiH

– Uprkos svemu nezadovoljstvo u BiH ostaje uz totalnu delegitimizaciju međunarodnih predstavnika koji neće biti u situaciju da kontrolišu dalja kretanja. Srbi idu dalje, Hrvati nisu dobili ništa, a Bošnjaci su još više antagonizovani i tako postali najveći gubitnici. Rok za formiranje organa vlasti nakon ovih izbora je početak novembra i pored moje ubjedljive pobjede i Željka Cvijanović je osvojila odličnu pobjedu i ona je kao moj saborac najbolje rješenje u Predsjedništvu BiH.

Govoreći o trenutnoj svjetskoj situaciji Dodik je istakao da je očito da ograničeni svjetski energetski resursi su ključni i da je ono što će se desiti uskoro oformljivanje energetske zajednice u kojoj će biti i RS. Dodik je o ovom, između ostalog razgovarao i sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom sa kojim Dodik ima izuzetno dobre odnose.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79