Foto: Screenshot
Ministar Nešić ismijavao žrtve genocida u Srebrenici na srbijanskoj televiziji Happy

Ministar Nešić ismijavao žrtve genocida u Srebrenici na srbijanskoj televiziji Happy


Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, Nenad Nešić, izazvao je burne reakcije nakon gostovanja na srbijanskoj televiziji Happy, gdje je neprimjereno ismijavao žrtve genocida u Srebrenici.

Tokom emisije, osim uobičajenih retorika negiranja opsade Sarajeva i pseudo-historijskih tvrdnji o Bošnjacima, ministar Nešić je otišao korak dalje, vrijeđajući žrtve genocida u Srebrenici.

„Samo da kažem jednu šalu koja je bitna povodom sahrane oca u Potočarima. Pitali malog Muju, rođen u Sarajevu, sahranjen u Srebrenici, živi u Njemačkoj,“ izjavio je Nešić, izazivajući ogorčenje i osude.

Kada je voditelj Milomir Marić spomenuo da su ga majke Srebrenice tužile zbog slične izjave, Nešić je dodao: „Vjerojatno će sada da tuže i mene.“

Ovakve izjave su pravi pokazatelj potrebe za usvajanjem rezolucije o genocidu u Srebrenici, koja bi jasno označila negiranje genocida kao anticivilizacijski čin.

Usvajanjem ove rezolucije, svijetu bi se poslala jasna poruka o univerzalnoj osudi negiranja genocida i potrebi za očuvanjem historijskog sjećanja na tragične događaje u Srebrenici.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija