Ministar razriješen dužnosti

Ministar razriješen dužnosti


Mario Banožić više nije ministar obrane. Nakon što je danas u ranim jutarnjim satima skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo 40-godišnji Goran Šarić iz Privlake, ekspresno ga je smijenio predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Podsjetimo, stravična nesreća dogodila se oko 6.15 sati na državnoj cesti Vinkovci – Županja kada se Banožić pretječući drugo vozilo direktno sudario s kombijem koji je nailazio iz suprotnog smjera i u kojem je smrtno stradao Goran Šarić iz sela nedaleko od Vinkovaca.

– U ovim okolnostima, ja sam danas popodne razriješio ministra Marija Banožića dužnosti ministra obrane te sam ovlastio državnoga tajnika, gospodina Zdravka Jakopa, da obavlja sve poslove kao državni tajnik kako bi Ministarstvo obrane funkcioniralo na najkvalitetniji mogući način – obrazložio je premijer. Više je puta izrazio žaljenje što je došlo do nesreće. Poručio je i da će Vlada pronaći načina da pomogne porodici stradologa.

Poslije višesatnog uviđaja na mjestu nesreće zamjenica županijskog državnog odvjetnika iz Vukovara Biljana Luburić izjavila je da je za saobraćajnu nesreću odgovoran vozač osobnog vozila ne navodeći ime, a riječ je o Mariju Banožiću.

Prema njezinim riječima, 44-godišnji vozač osobnog vozila je, krećući se iz smjera Vinkovaca prema Županji, započeo pretjecanje teretnog vozila a da prethodno nije provjerio može li to učiniti na siguran način s obzirom na uslove na cesti i vremenske prilike. Tom prilikom došlo je do udara u drugo vozilo koje je dolazilo iz suprotnog smjera.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija