Ministar u ostavci i na bolovanju: Mesihović mjesečno prima 2.835 maraka

Ministar Rusmir Mesihović koji je ostavku podnio 25. jula 2020. godine još prima plaću koja je predviđena za ovo radno mjesto, a ona iznosi 2.835 maraka.

Ova informacija potvrđena je za Faktor iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

– Ministar Mesihović je na bolovanju od 16. jula 2020. godine koje mu je otvorio njegov porodični ljekar, a ostavku je podnio devet dana kasnije. Skupština Kantona Sarajevo nikada nije razriješila funkcije ministra Mesihovića tako da se on i dalje vodi na bolovanju i prima plaću kao i svi ministri u Vladi KS – rečeno je iz Kantona.

Tako da se ministru Mesihoviću sve vrijeme izdvaja novac iz budžeta građana Kantona Sarajevo, a dok njegov posao rade druge osobe.

Svima je poznata teška epidemiološka situacija, brojni problemi koji su pogodili ovaj resor, a čijim se rješenjima ne nazire kraj.

Trenutno je i pomoćnica ministra na bolovanju, a i vršilac dužnosti ministra zdravstva Draško Jeličić je također podnio ostavku na ovu poziciju.

Mesihović je, podsjećamo, dao ostavku iz zdravstvenih razloga. DF je dva puta predlagao imena ministra zdravstva nakon Mesihovićeve ostavke, ali oba puta Skupština je imala zamjerke na predložene kandidate.

Mesihović će ovaj novac primati sve dok se ne imenuje novi ministar ili dok se ne imenuje nova vlada prenosi Faktor.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79