Ministarstva Srbije i Hrvatske se posvađala zbog potrage za nestalim Matejom

Uoči noći na staru godinu u Beogradu je nestao 27-godišnji Matej Periš iz Splita. Njegovi prijatelji nestanak su prijavili tek nekih 16 sati kasnije. Potraga za nestalim mladićem traje već deveti dan.

“Nema ni razloga ni opravdanja za uvođenje osobnih animoziteta i političkih sukoba u slučaj nestanka, nadamo se da je polemika završena”, priopćio je MUP Srbije nakon prethodnog reagiranja Ministarstva vanjskih poslova Hrvatske u vezi sa slučajem nestanka hrvatskog mladića Mateja Periša u Beogradu.

Plenković bez poštovanja

Potragu je komentirao i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

“Srpska policija je ta koja vodi istraživanje, kao što svaka policija vodi na svom teritoriju, i siguran sam da kad budu imali nešto što mogu komunicirati prema javnosti, da će to i učiniti”, rekao je Božinović.

Nakon što je na izjavu premijera Andreja Plenkovića reagiralo srpsko ministarstvo unutarnjih poslova s tvrdnjom da Plenković nema poštovanja prema trudu srpske policije te ga pozvalo da ne ometa pripadnike MUP-a u radu, reagiralo je i hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova nazvavši reakciju srpskog MUP-a “bespredmetnom i neobjašnjivom”.

Obaviješten i Interpol

Zbog najavljenih obilnih padalina u Srbiji, potraga za Matejem Perišom mogla bi biti prekinuta na neko vrijeme.

Potragu su i prethodnih dana otežavale niske temeprature i loši vremenski uvjeti. Prema podacima Hidrometeorološkog zavoda, tempertura Save u Beogradu je jučer iznosila tek šest stupnjeva.

Potraga se, osim na rijeci, bila intenzivirala i na kopnu i dovedeni su policijski psi tragači.
Predsjednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović rekao je kako su o potrazi za nestalim Matejem Perišem obaviještene sve susjedne zemlje i Interpol.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79