Ministarstva unutrašnjih poslova SBK traži 100 novih policajaca

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova SBK traži 100 novih policajaca.

U konkursu, koji je objavljen i na zvaničnoj web-stranici MUP-a SBK navodi se da se radi o popuni slobodnih radnih mjesta u početnom činu – policajac.

Kako je navedeno, kandidati moraju ispunjavati opće i posebne uslove za zapošljavanje.

Kandidati, između ostalog, moraju imati državljanstvo Bosne i Hercegovine, životnu dob između 18 i 27 godina života (uključujući 27 godinu života), najmanje IV stepen školske spreme, da su fizički i psihički sposobni za obavljanje policijskih poslova.

Također, kandidati ne smiju biti otpušteni sa bilo koje pozicije u organima državne uprave, institucije sa javnim ovlaštenjima na svim nivoima u Bosni i Hercegovini ili vojne službe u Bosni i Hercegovini kao rezultat disciplinske sankcije, da protiv kandidata nije pokrenut krivični postupak i da nije izrečena pravosnažna kazna zatvora za krivično djelo, osim za krivična djela protiv bezbjednosti saobraćaja, kao i da nije odbio da se pojavi pred Međunarodnim krivičnim tribunalom za bivšu Jugoslaviju kao lice optuženo od strane tog tribunala.

Detalje u vezi konkursa možete pročitati OVDJE.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79