Mioković: Ako SDA ima 50 ruku, glasat ću za tu vladu!

Mioković: Ako SDA ima 50 ruku, glasat ću za tu vladu!


Dragan Mioković, zastupnik Naše stranke u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, potvrdio je kako će “najvjerovatnije” podržati listu Komisije za imenovanje sudije Ustavnog suda Bosne i Hercegovine na kojoj se kao prvorangirani nalazi samo Marin Vukoja, bez ikakvog sudijskog iskustva, kojeg povezuju sa HDZ-om BiH.

Dodao je da neće podržati listu sa imenima svih kandidata jer bi se tim “poništilo sve što je radila Radna grupa”. Mioković je također pozvao visokog predstavnika Christiana Schmidta da interveniše u vezi sa izborom nove Vlade FBiH istakavši da bi podržao i privremenu izmjenu Ustava FBiH.

Vrlo je jasno da onaj ko želi formirati Vladu FBiH mora donijeti 50 ruku u federalnom Predstavničkom domu. Ukoliko SDA ima taj broj ja javno, kao zastupnik Naše stranke, kažem da ću glasati za tu vladu. Najavljeno je da Lendo neće potpisati, očekujem onda intervenciju visokog predstavnika. Volio bih da bude stalna odluka, ali bih pristao i na privremenu. Sve je bolje od trenutne Vlade FBiH – podcrtao je Mioković.

Na pitanje da li bi HDZ pristao na stalnu izmjenu, a piše N1 odgovorio je:

Siguran sam da ne bi. Izmjene koje je Schmdit van svake pameti nametnuo 2. oktobra značajno su doprinijele da se nađemo u ovoj situaciji. Ja ga smatram odgovornim i očekujem da to otkoči



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija