Miralem Galijašević (SDA ZDK) nakon što je SDA izostavljena iz vlasti poručio da su i dalje najjača politička stranka

Miralem Galijašević (SDA ZDK) nakon što je SDA izostavljena iz vlasti poručio da su i dalje najjača politička stranka


Nakon što je šest stranaka  jučer potvrdilo da imaju 18 potpisa od 35 zastupnika u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona pristižu i prve reakcije. Na formiranje nove parlamentarne većine koju uz Bosanskohercegovačku inicijativu Kasumović Fuad i SDP čine Demokratska fronta, Narod i Pravda, Naša stranka te zastupnica NES-a Almina Sivić komentar je dao predsjednik Kantonalnog odbora SDA ZDK Miralem Galijašević koji je kazao da je SDA sa  osvojenih 11 mandata u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona potvrdila da ostaje definitivno najjača politička stranka u Zeničko-dobojskom kantonu, te da su građani nagradili SDA sa većim brojem glasova nego što to imaju SDP i BHI KF skupa. U skladu s tim, Galijašević je najavio da će  i pored formiranja programske koalicije stranaka „šestorke“, SDA nastaviti razgovore o formiranju parlamentarne većine za Skupštinu ZDK.

„Jedini zajednički sadržilac te nove „programske koalicije“ je da izbace SDA iz vlasti u Kantonu i time ponište volju građana ZDK u trenutku kada je ZDK primjer dobre prakse u mnogim oblastima i definitivno najstabilniji kanton u FBiH. Uprkos određenim najavama većine, nastavljamo  konstruktivne razgovore o formiranju nove vlade kantona pred kojom će biti imperativ da nastavi pozitivne trendove i rad u interesu građana kao i do sada“, kazao je predsjednik KO SDA ZDK Miralem Galijašević.

Nakon što se na spisku potpisnika koalicije u kojoj je i Narodni evropski savez nije našlo ime zastupnika Rame Isaka, koji je osvojio mandat i u budućem sazivu Skupštine ZDK, komentar u vezi aktuelne situacije zatražili smo i od samog Isaka koji je inače predsjednik Regionalnog odbora NES-a ZDK. U kratkom telefonskom razgovoru Isak nam je kazao da će prvo sačekati odluke organa stranke u vezi sa aktuelnom situacijom pa tek nakon toga i očitovati.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija