Mirel zvani Babuka (20) je vozač motora kojeg je bježao policiji. Kažu da su ga pretukli, kada su ga uhvatili

Prava drama dogodila se danas u zeničkom naselju Stranjani, kada je čitatelj portala Crna-Hronika snimio video snimak policijske potjere za dvojicom mladića na motociklu.

Kao što se može vid‌jeti na video zapisu, mladići na skuteru od 49 kubika, sa regionalne ceste ulaze u dvorište porodične kuće, i uspjevaju pobjeći policijskim službenicima koji su ih “ganjali” sa automobilom marke Škoda. Nakon završetka puta, mladići su uspjeli pobjeći a policijski službenici su se vratili na cestu.

Sve vrijeme su ih radnici sa čudom gledali.

Redakcija portala Crna-Hronika usjela je saznati ko je akter ovog događaja i zašto je bježao policijskim službenicima u Zenici. Riječ je o 20-godišnjem mladiću iz Nemile pod imenom Mirel Šarić zvani Babuka.

Kako nam je rekao ovaj mladić, koji je od ranije poznat policijskim službenicima zbog narušavanja javnog reda i mira, sve je dogodilo jučer u popodnevnim satima, a zbog cijelog slučaja morao je završiti u Kantonalnoj bolnici u Zenici.

“Ja sam mladić koji je bježao policiji u Zenici. I kao prvo, ono je motor od 1.500 kubika. Uhvatili su mene i mog prijatelja, zato što smo stali i odlučili sakriti motor u jednu garažu a mi nastavili trčkati kako bi im pobjegli. Eto kako su nas uhvatili u jednoj avliji u Stranjanima.

Kada su nas uhvatili, stavili su nam lisice na ruke, bacali nas na pod, udarali rukama i nogama. Razlog bježanja policijskim službenicima je taj što nisam imao vozačku, tj nemam vozačku nikako – izjavio je Mirel Šarić zvani Babuka za portal Crna-Hronika.

Zahvalio bih se MUP-u ZDK što su nas izudarali, ja sam onaj što je bježao sa motorom. Svezali su nas, pa udarali. Uzimali su nam mobitele kako bi izbrisali snimke što smo ih snimali kad su nas udarali. Oduzeli su nam sve i pretukli nas. I mene i jarana.

Policajac koji nas je šutao, znamo mu i ime i prezime iz Zenice. I tako nas naša policija čuva, da nas šuta i udara. Ja sam vadio i ozljedni list jer sam otišao na bolnicu čim su nas pustili iz ćelije. Htjeli su nas i dole udarati ali nisu mogli zbog kamera. Još jednom da se zahvalim policiji MUP-a ZDK – izjavio je Mirel Šarić zvani Babuka za portal Crna-Hronika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79