Mirjana Hrga brani policajce koji su tukli migrante: Ko misli da je to bilo neprimjereno, neka ih udomi

Mirjana Hrga, bivša novinarka i savjetnica bivše predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, stala je u odbranu graničnih policajaca Hrvatske koji su primjenjivali silu i udarali migrante koji su iz Bosne i Hercegovine pokušavali preći u Hrvatsku.

Ona je na svom Facebook profilu komentirala nedavno objavljeni snimak na kojem se vidi kako hrvatski policajci udaraju migrante, što je naišlo na osudu brojne javnosti u Hrvatskoj, ali i u BiH.

(VIDEO) Istraga međunarodnih novinara: Maskirani hrvatski policajci tuku migrante i tjeraju ih u BiH

“Svi koji misle da su policajci postupili neprimjereno štiteći granicu RH od ILEGALNIH ulazaka, predlažem da se jave MUP-u i u svojim kućama udome i odgovaraju za daljnje postupanje tih migranta. Ja ne želim da ilegalno ulaze u moju zemlju i bez ikakvog smisla skitaju ulicama naših gradova, s obzirom na to da na ovaj način kako su to zamislili, ni u jednu drugu zemlju neće ući”, napisala je Hrga.

Svi koji misle da su policajci postupili neprimjereno stiteci granicu RH od ILEGALNIH ulazaka, predlazem da se jave…

Posted by Mirjana Hrga on Sunday, 10 October 2021

Inače, radi se o pripadnicima interventne policije, koji su prije tri dana zvanično udaljeni s dužnosti zbog takvog ponašanja i protiv njih će biti pokrenut disciplinski postupak.
Hrga je dobila podršku velikog broja ljudi na Facebooku za svoj komentar. Ipak, neki se i nisu složili pa su isticali ljudska prava i poštivanje konvencija. Ipak, Hrga je odgovorila da je priča mnogo kompleksnija od priče o ljudskim pravima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79