Mirnes Ajanović komentarisao nabavku oklopnih vozila u Sarajevu. Kaže da je skandalozna

Mirnes Ajanović komentarisao nabavku oklopnih vozila u Sarajevu. Kaže da je skandalozna


 

Sarajevska policija je kupila tri nova oklopna vozila, a namjerava ih kupiti još. Kantonalni ministar unutrašnjih poslova Admir Katica (NiP) je istakao zbog čega su kupljena ova vozila.

U izjavi za Klix.ba je naveo da je završena prva faza nabavke, tj. kupovina tri vozila te da je riječ o kanadskim vozilima Roshel Senator.

“Mi smo u ovogodišnjem budžetu predvidjeli više od 20 miliona KM za kapitalna ulaganja u ove svrhe. Prva nabavka se odnosi na tri ovakva vozila, a uskoro slijedi kupovina još dva. U planu je nabavka još pet ovakvih vozila, što bi u konačnici značilo deset oklopnih vozila”, ukazao je.

Katica je konstatovao da će ovom i nabavkom druge opreme sarajevska policija biti jedna od najopremljenijih u regiji

Sarajevska policija kupila tri nova oklopna vozila!

Nabavku ovakvih vozila komentarisao je i Mirnes Ajanović političar i advokat iz Tuzle.

Skandalozna nabavka oklopnih vozila od strane MUP-a Kantona Sarajevo – mora rezultirati smjenom odgovornih lica kako bi se spriječila totalitaristička zloupotreba ovih vozila i dalje ponižavanje građana od strane vlasti prijetnjom upotrebe brutalne policijske sile, upozorava predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Nedopustivo je da se daje 20 miliona maraka za policijska vozila koja bi se upotrebljavala protiv građana, a očito posebno protiv obespravljene boračke populacije, razočaranih i gladnih penzionera, nezaposlenih i svih onih nezadovoljnih tromom vlasti i smjelih javno kritikovati vlast.

Ovo je faktički potvrdio i ministar MUP-a KS Admir Katica, koji je kazao da će namjena vozila biti suzbijanje težih oblika narušavanja javnog reda i mira, ali i rješavanje kriznih situacija, te da im je osnovna namjena zaštita pripadnika policijskih jedinica.

Ne smije se zaboraviti da je policiji 2018. godine naređeno razbijanje mirnih boračkih protesta upotrebom i policijskih pasa i svojevrsnih bojnih otrova ugrožavajući živote i zdravlje branilaca BiH, te je neophodno spriječiti nabavku oklopnih vozila i dalje iživljavanje bilo koga nad građanima kako bi se zaštitili nemoralni političari i totalitaristička vlast, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija