Mjere se produžuju i za 2021., moguće da će biti i strožije?!

Mjere se produžuju i za 2021., moguće da će biti i strožije?!


Pomoćnik ministra zdravstva Federacije BiH Goran Čerkez, potvrdio je za Klix.ba da su trenutne mjere zbog koronavirusa produžene još 14 dana, ali da će se one najvjerovatnije zadržati za vrijeme i iza novogodišnjih praznika.

Na sastanku Kriznog štaba Federanog ministarstva zdravstva razmatrana je trenutna epidemiološka situacija te je zbog toga odlučeno da se u naredne dvije sedmice zadrže mjere koje su na snazi u Federaciji BiH.

“U međuvremenu planiramo imati još jedan sastanak kako bismo odlučili o daljnjim mjerama za Novu godinu i iza nje, ali s obzirom na trenutnu situaciju te mjere će najvjerovatnije biti produžene i za taj period. Želim naglasiti da trenutno stanje ukazuje na to da mjere mogu biti samo strožije nikako oslabljene”, kazao nam je Čerkez.

Podsjećamo da su trenutno u Federaciji BiH na snazi mjere koje podrazumijevaju ograničavanje kretanja od 23:00 do 5:00 sati, nošenje maski na otvorenom i zatvorenom. Broj ljudi dozvoljen u zatvorenim prostorijama je maksimalno 30, a na otvorenom 50.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija