Mještani se potresnim riječima opostili od Jovane (21) čije je tijelo pronađeno u jezeru

Tragedija u kojoj je mlada Kragujevčanka Jovana Đ. izgubila život pogodila je stanovnike njenog rodnog grada koji se danas, nakon što je poslije dvodnevne potrage njeno tijelo izvučeno iz Gružanskog jezera, potresnim riječima opraštaju od nje i za koju imaju samo riječi hvale.

Nesrećna djevojka bila je volonter u nevladinoj organizaciji “Posle kiše”, gdje je pomagala u resocijalizaciji i ostvarivanju prava bivših osuđenika. Iz organizacije su, opraštajući se od nje na svojoj stranici na Fejsbuku, naveli da je uvek bila spremna za angažovanje da doprinese bezbjednosti svog grada, ističući njenu društvenu odgovornost.

Izražavajući veliku tugu zbog njene smrti, opisali su je najljepšim riječima navodeći da je bila dobra i pametna, i da je kao takva ponos cijelog grada, piše Blic.

– Veliko poštovanje za ovu djevojčicu, bila je naš volenter i uvijek spremna da uz udruženje doprinese bezbjednosti grada, tolika odgovornost od jedne djevijčice prema svom gradu je prevelika. Počuvaj u miru dobro dijete, mi ćemo uvek da te pamtimo. Vidio sam te prije neki dan… Rekli su naš volenter, srce mi plače, suze nam idu. Ti si ponos svog grada, ti si ponos Kragujevca. Bog da ti dušu oprosti – napisali su iz Organizacije na zvaničnoj stranici.

Jovana Đ. (21) je u četvrtak sa četvoro prijatelja provodila dan na Gružanskom jezeru. Društvo se vozilo gumenim čamcem, poslije čega su Jovana, njen drug i drugarica prešli na dasku za surfovanje. Nešto kasnije svo troje su pali sa daske u vodu.

Jovana, koja prema nezvaničnim saznanjima, nije bila dobar plivač odmah je nestala ispod površine, a svi napori da joj se pomogne bili su uzaludni. Njeni drug i drugarica uspjeli su da se domognu obale gdje ih je sačekao jedan ribolovac.

Gotova dva dana tragalo se za njenim tijelom, koje su ronioci Žandarmerije izvukli danas oko 12:30, u blizini mesta gdje je voda i progutala.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79