Mještani Turjaka tvrde da su vidjeli avion prije nestanka: Zašto su letjeli nisko iznad kuća i stabala?

Mještani Turjaka tvrde da su vidjeli avion prije nestanka: Zašto su letjeli nisko iznad kuća i stabala?


Nenad Mirjanić, predsjednik Mjesne zajednice Turjak, pod Kozarom, kazao je da je jučer, oko 14 sati iznad ovog mjesta vidio avion, uvjeren da je upravo on nestao.

-Letio je veoma nisko, čak se vidjela i posada. Pomislio sam da im mahnem, tako su letjeli nisko, gotovo iznad kuća i stabala. Jasno je da se radi o sportskom avionu koji je odletio u pravcu Kozare. Tek kasnije, kada sam saznao da je nestao, shvatio sam da je riječ o upravo toj, istoj letjelici rekao je Mirjanić.

Slične navode iznio je u Turjaku i Dragiša Lazić, vozač kamiona koji ovdje nekoliko dana nasipa puteve, piše Srpska.info.

– Vozio sam šljunak iz Grbavaca i vidio avion u niskom i laganom letu. Poklopilo se da sam ga pratio, nekoliko minuta, vozeci pravcem prema Turjaku. Odletio je prema selima Kozara i Micije, u tom pravcu. Pogledao sam na sat, bilo je nekoliko minuta prije 14 sati – rekao je Lazic za Srpskainfo.

Pomoćnik ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva RS Goran Zubić kazao je da je riječ o projektu koji provodi Kancelarija za veterinarstvo BiH.

–Iz aviona se bacaju stotine hiljada tableta koje imaju prijemčiv miris lisicama, a one te tablete pojedu i tako se zaštite protiv bjesnila. Lisice su najčešći prenosnici bjesnila među životinjama – objašnjava Zubić koji kaže da su iz medija saznali za nestanak aviona.

Nastavljena potraga za nestalim avionom, očekuje se i pomoć helikoptera OSBiH


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija