Mještani tuzlanskog naselja pozvali policiju zbog migranta koji je mučen i opljačkan od strane roma

Lipnica

U tuzlanskom naselju Lipnica došlo je do fizičkog ali i psihičkog mučenja od strane pripadnika romske populacije koji su namamili nepoznatog muškarca (migranta) u njihovu porodičnu kuću.

Kako doznaje portal Crna-Hronika, mještani su pozvali policijske službenike MUP-a Tuzlanskog kantona koji su spasili muškarca.

Danas je u romskom naselju u neposlednoj blizini Lipnice od strane roma, mučen i opljačkan migrant. Dva muškarca romske populacije namamili su migranta u kuću, rekli mu da ima krevet i krov nad glavom.

Nakon što je migrant proveo tu noć, napali su ga oštrim predmetom kao što je nož, maltretirali i mučili dok im isti nije rekao gdje sakriva novac.

Pošto je migrant plakao iz sveg glasa, čuli su ga mještani koji su posumljali da odmah nešto nije u redu. Odmah su alarmirali policijske službenike koji su odmah izašli na lice mjesta.

Policijski službenici su pronašlli u svjesnom stanju, dok su počinioci krivičnog djela pobjegli prije njihovog dolaska.

Uskoro više informacija o nemilom događaju.

Lipnica
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79