Mlada umjetnica ne želi napustiti BiH, ali je sabotiraju i ne daju joj da radi

Mlada umjetnica ne želi napustiti BiH, ali je sabotiraju i ne daju joj da radi


Mlada umjetnica ne želi napustiti BiH, ali je sabotiraju i ne daju joj da radi

Ponosan sam što sam odlučio da podijelim situaciju u kojoj sam se našao sa drugima. Kao i većina, imam priliku da odem odavde, ali se vodim činjenicom da se trudimo da ostanemo. Neka nam bude imperativ da zadržimo svoju mladost.

Naravno da ćemo se svi snaći, ali zar ne bi bilo bolje i poštenije da više cijenimo jedni druge, a da se naš glas čuje?”

Angelina je, nakon javnog obećanja premijera Viškovića, prošla niz neugodnosti koje nije učinila. Kako kaže, sami su joj ponudili posao, kao najbolji, pa smatra da je sve što se desilo povezano sa tim, nizom nemilih događaja na koje nije imala uticaja.

“Ja sam ponosna što sam situaciju u kojoj sam se našla, odlučila podijeliti s drugima. Kao i većina i ja imam priliku otići odavde, ali se vodim time da pokušamo ostati. Hajde da nam bude imperativ da zadržimo mladost. Naravno da ćemo se svi mi snaći, ali zar ne bi bilo bolje i iskrenije da se više cijenimo međusobno, da se i naš glas čuje?”

Angelina je, nakon javnog obećanja premijera Viškovića, prošla kroz niz neprijatnosti u koje nije zapala svojom krivnjom. Kako kaže, posao su joj, kao najboljoj, sami ponudili, pa smatra da je sve što se dogodilo vezano za to, niz nesretnih događaja nad kojima ona nije imala utjecaj.

“U 12. mjesecu 2020.godine sam konkurirala za mjesto asistentice na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju. Po tom natječaju sam pisala prigovor, ali očito radi svega toga sam se uistinu nekome zamjerila. Poslije toga, nakon prijema u zgradi Vlade i javnog obećanja, gospodin Višković je razgovarao s dekanom ALUT. Trebali su otvoriti novi natječaj, o čemu su mogli posvjedočiti moje kolege koje su nazočile na tom prijemu. Kasnije, natječaj je ponovno trebao biti otvoren, ali se još uvijek ništa nije promijenilo.”

Nakon toga, dekan je poslao dopis u kome piše da je Angelina odbila da radi na fakultetu.

“Ostala sam zatečena. Pitam se, je li postojao bolji način da se studentu kaže da je nepoželjan na fakultetu i to u takvom gradu kulture kakvo je Trebinje. Uistinu nemam komentar. I na kraju svega, ostao je samo nesporazum s dekanom koji ni danas nije riješen. Ja sam grafički dizajner, ne brinem se za posao, ali mi je krivo da se trud i rad ne cijeni”, ističe Vukosav.

Angelina kaže da je za sve ovo vrijeme od kada je poslala otvoreno pismo i istupila u javnost, nitko nije kontaktirao ni s fakulteta ni iz Ureda predsjednika Vlade RS piše Hercegovina. Info


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija