Mladi se vratili iz inostranstva pa u Goraždu otvorili firmu

Premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća upriličila je danas prijem za predstavnike novoosnovane kompanije u Goraždu pod nazivom GeoBIM5D International d.o.o. koja se bavi digitalizacijom u građevini i geodeziji, izradom 3D modela i 2D crteža, a u budućnosti ima u planu baviti se i projektiranjem, uređenjem enterijera, rekonstrukcijom objekata i vizualizacijom.

U kompaniji koja je osnovana početkom mjeseca avgusta trenutno je zaposleno četvoro mladih ljudi s prostora ovog kantona, koji su se nakon obrazovanja na visokoškolskim ustanovama vratili u Goražde sa željom da svoje znanje iz oblasti digitalne tehnologije prenesu i drugim mladim ljudima zainteresovanim da svoje zanimanje u budućnosti usmjere u tom pravcu.

Kako su ovom prilikom naglasili, trenutno rade za inostrano tržište, a klijenti su najčešće iz Njemačke, Engleske i Švicarske.

Plan kompanije u Goraždu je obuka kadrova i novo upošljavanje radnika s željom za stvaranje mogućnosti koje će mladim ljudima pružiti bolje uslove za ostanak na ovim prostorima.

Uz opredjeljenost Vlade BPK Goražde u stvaranju povoljnijeg ambijenta koji će im to omogućiti, a uz oduševljenje idejama i namjerama zaposlenih u novoosnovanoj kompaniji, premijerka Aida Obuća ovom prilikom obećala je svu moguću podršku iz nadležnosti našeg kantona, kako bi se razvoj njihovog poslovanja odvijao u željenom pravcu, objavljeno je iz Službe za odnose s javnošću BPK Goražde.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79