Mnogo pitanja, a odgovori slijede, uskoro

Snimak koji je danas objavljen otkriva brojne nepodudarnosti s iskazima policajaca koji su prvi bili na licu mjesta i koje je navodno zaustavila Alisa Mutap, navode na Facebook stranici Pravda za Dženana Memića.

– Na snimku se čuje kako policajac obavještava Hitnoj pomoć da je u Velikoj aleji djevojka udarila autom u drvo (pritom na licu mjesta nema nikakvog auta).

Policajac prvo obavještava šefa smjene, a šef Hitnu pomoć (zašto policajac nije direktno pozvao Hitnu kada je vidio da je Dženan u kritičnom stanju. Policajac govori kako je djevojka stabilna i komunikativna. Dok čekaju dolazak Hitne pomoći, policajci pružaju pomoć Alisi, jedan od njih slika Dženana.

Hitna dolazi, pružaju pomoć Alisi. Alisa ne govori da je tu i Dženan, da je povrijeđen. Tek nakon toga policajac ih upućuje ka Dženanu. Zašto policajac koji je slikao Dženana, istog momenta po dolasku Hitne nije uputio ka Dženanu, nego je pustio da se prva pomoć ukaže lakše povrijeđenoj Alisi Mutap, kojoj su već on i kolega pružili pomoć – navodi se u objavi grupe Pravda za Dženana Memića.

Dalje navode da su im “na sudu rekli da ih je zaustavila djevojka i rekla da ih je udarilo auto. Na snimku oni pozivaju hitnu i govore da je djevojka udarila autom u drvo”.

– Hitna dolazi oni je upućuju na Alisu iako znaju da tu leži Dženan teško povrijeđen, jer su mu već prilazili i jedan od njih ga je i uslikao. Mnogo pitanja, a odgovori slijede, sigurni smo, uskoro – navodi se u objavi grupe.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79