Moguć pad cijena polovnih vozila

Moguć pad cijena polovnih vozila


Ero Ćorić, predsjednik Privredne komore Republike Srpske, iznio je očekivanje da će doći do pada cijena polovnih vozila u Bosni i Hercegovini, posebno onih koji se uvoze iz Njemačke. Najavljuje da bi niže cijene mogle biti rezultat novog dolaska jeftinijih vozila na domaće tržište.

Uprkos nadi za pad cijena, Ćorić izražava oprez zbog nedostatka poslovnih vozila u proteklom periodu, koji bi mogao utjecati na to koliko će trgovci zaista smanjiti cijene. Ističe kako bi autosaloni i trgovci rabljenim vozilima trebali razmotriti niže cijene kako bi potaknuli kupce, budući da je kupovina automobila postala ozbiljna investicija.

Prema Ćorićevim riječima, za Nezavisne novine veći broj polovnih vozila u BiH dolazi iz Njemačke zbog kupovne moći stanovništva, redovnog servisiranja i visokog rejtinga marki automobila koje se tamo voze. Osim toga, naglašava da je oporavak autoindustrije u Europskoj uniji posljednjih godina smanjio rokove isporuke novih automobila u Njemačkoj, čime se otvara mogućnost za izvoz tih vozila u druge zemlje, uključujući i BiH.

Uprkos potencijalnom padu cijena, vlasnici autosalona u BiH ističu da se ponuda popravila, što bi moglo rezultirati barem privremenim zadržavanjem trenutnih cijena. S obzirom na to da su mnogi građani u BiH vlasnici starijih vozila, pitanje cijena polovnih automobila ima velik utjecaj na lokalno tržište.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija