“Mom ocu je svaka koščica na licu bila slomljena a on pravi svadbu”

Ono što nas najviše muči jeste činjenica da osoba odgovorna za ovu strahotu slobodno hoda i brani se kao da nije okrutno oduzela jedan život – priča Nemanja, sin Zorana Nedeljkovića (62), koji je preminuo 29. maja od posljedica brutalnog prebijanja, kada ga je komšija napao mjesec dana ranije ispred kuće na Zvezdari.

Nemanja je nakon smrti svog oca pokrenuo peticiju pod nazivom “Pravda za Zokija”, sa ciljem da istera pravdu i da osumnjičeni, koji se od početka brani sa slobode, bude adekvatno kažnjen.

– Ne postoje riječi koje bi opisale bol i tugu koju osjećamo nakon što smo izgubili oca, muža, brata, sina… Ali hajde da pokušamo da vam približimo ovu težinu emocija koje nas svakodnevno pritiskaju. Taj dan kada nas je voljeni član zauvijek napustio ostaće urezan u našim srcima. Pogubne povrede koje su mu nanesene oduzele su nam ne samo njega, već i dio nas samih. Svaki dan je postao bitka sa tugom koja nas guši, a svaka noć donosi nesanicu ispunjenu sjećanjima na njega – priča Nemanja, sin stradalog čoveka za Blic.

Podsjetimo, kako je ispričao Nemanja, njegov otac je prošle godine kupio kuću na Zvezdari, a ove godine je počeo da je renovira, kada su i počeli svi problemi sa porodicom koja živi pored.

– Moj otac je krenuo u martu da renovira kuću i svakog dana je išao da vidi kako teku radovi. U toku renoviranja dotična porodica bez ikakvog dogovora sa nama zagrađuje dio zajedničkog dvorišta koji je pripao mom ocu na korišćenje poslije kupovine kuće. Tog 25. aprila, sve se desilo na trotoaru ispred njihove kuće. Taj muškarac udara mog oca, on pada i slijede udarci nogom u glavu – priča Nemanja.

Kako priča, povrede koje je njegov otac imao potvrđuju monstruoznost udaraca koje je pretrpio.

– Šta nas najviše muči jeste činjenica da osoba odgovorna za ovu strahotu slobodno hoda i brani se kao da nije okrutno oduzela jedan život. Naše srce je ispunjeno gorčinom svaki put kada pomislimo na tu činjenicu. Ali, mi nismo željeli samo da sjedimo i tugujemo, odlučili smo se za borbu. Neka ova naša borba svima bude podstrek da se suprotstave nepravdi i da nikada ne prestanu tražiti istinu i pravdu, ma koliko to bilo teško – priča Nemanja.
Istraga još u toku, osumnjičeni pravio svadbu?!

Kako priča Nemanja, istraga je još uvijek u toku, a njegova porodica još uvijek nije dala izjavu u tužilaštvu.

– Istraga je i dalje u toku, još uvijek nismo dobili poziv. Naš advokat je poslao dva puta upit tužilaštvu, za obdukcioni nalaz i za kamere, ali nisu nam odgovorili. Od daljih rođaka porodice osumnjičenog sam saznao da se osumnjičeni oženio i da je pravio gala svadbu krajem mjeseca jula – kaže Nemanja.

Kako ističe, u planu mu je da nakon suđenja, ukoliko ne budu zadovoljni odlukom suda, organizuje protest na mjestu gdje je njegov otac brutalno prebijem.

– Meni je u planu protest na mjestu gdje se to dogodilo, spreman sam i da štrajkujem glađu nakon suđenja, ukoliko ne budemo zadovoljni ishodom. Borimo se, ići ćemo do kraja, spreman sam i da štrajkujem ako bude trebalo, samo da istjeramo. Mi ne tražimo ništa, samo da ljudi rade svoj posao – istakao je Nemanja.
Muškarac
FOTO: RINGIER
“Svaka koščica na licu mu je bila slomljena”

Podsjetimo, kako je ispričao Nemanja, povrede koje su nanijete njegovom ocu su bile jezive, toliko da nesrećni čovjek nije bio prepoznatljiv.

– Mom ocu je svaka koščica na licu bila polomljena, imao je prelom lobanje. Poslije toga moj otac ustaje, bio je toliko dezorijentisan, umjesto da skrene u dvorište svoje kuće, teturajući se krenuo je niz ulicu Milana Rakića obilno krvareći. Moj otac je bio zdrav i jak čovjek. Stotinak metara dalje izgubio je snagu i pao. Kada smo došli u bolnicu, ljekar je rekao: “Ja ne znam kako je ovaj čovjek uopšte živ” – opisuje Nemanja koliko je jezive povrede imao njegov otac.

Zoran je mjesec dana bio u vještačkoj komi.

– Preminuo je od monstruoznih udaraca. Sada taj čovjek govori da ga je udario samo jednom. Kada je moj otac preminuo njega su uhapsili i zatvorili na 48 sati. Nakon toga, sudija ga pušta na slobodu – priča Nemanja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79