Mostar dobio pametnu klupu: Nudi besplatan wi-fi, mogućnost punjenja telefona i električnih romobila…

Pored ovog vrijednog alata komunikacije, pametne klupe sadržavaju i mogućnost besplatne wifi konekcije, mogućnost punjenja mobilnih uređaja i električnih romobila, kao i parking mjesta za iste električne romobile

U okviru trogodišnjeg projekta LINK za suradnju, financiranog sredstvima Evropske unije, a čiji je korisnik i Grad Mostar, nabavljeno je i instalirano 12 pametnih klupa, na području 12 lokalnih samouprava Bosne i Hercegovine.

U dogovoru s Gradom Mostarom, 26. oktobra, na šetnici u Mostaru instalirana je pametna klupa, koja pored svojih tehničkih funkcionalnosti, sadrži i integrirani software koji će služiti kao alat komunikacije između građana i lokalne samouprave, saopćeno je u ponedjeljak iz Grada Mostara.

Službena primopredaja klupe, uz potpisivanje ugovora o donaciji te predaje prateće dokumentacije i ključeva izvršena je u Gradskoj vijećnici.

Uime Grada Mostara ugovor o donaciji potpisala je glavna savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina, a uime LDA Mostar direktorica Dženana Dedić.

Pametne klupe postavljene su s ciljem formiranja jedinstvene online mreže ili digitalnog HUB-a između lokalnih samouprava, nevladinih organizacija i građana.

“E-sudjelovanje i digitalna demokratizacija omogućena je putem software-a integriranog u pametne klupe, a građankama i građanima daje mogućnost iskazivanja mišljenja o pitanjima vezanim za njihovu lokalnu zajednicu. Prikupljeni podaci bit će predočeni lokalnim samoupravama u cilju konkretnih akcija participativne demokracije. Ovakav pristup znači bržu i izravniju komunikaciju građana i vlasti, kroz samo par klikova”, navode iz Grada.

Pored ovog vrijednog alata komunikacije, pametne klupe sadržavaju i mogućnost besplatne wifi konekcije, mogućnost punjenja mobilnih uređaja i električnih romobila, kao i parking mjesta za iste električne romobile.

Projekt “Jačanje lokalnog sudjelovanja i suradnje kroz partnerstvo javnih vlasti i OCD-a u Bosni i Hercegovini – LINK za suradnju” financira Europska unija. Ukupna vrijednost projekta je 545,897 eura, od čega je Europska unija financirala 89,92 posto. Koordinator projekta je Agencija lokalne demokracije iz Mostara, u suradnji s partnerima, Agencijom lokalne demokracije iz Zavidovića, Agencijom lokalne demokracije iz Prijedora, Centrom za razvoj Hercegovine iz Trebinja, te Europskom asocijacijom za lokalnu demokraciju (ALDA) iz Strasbourga i ALDA Skoplje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79