Smajić o pismu RS-a: Kulminacija tragikomične proruske politike koju predstavljaju Dodik i SNSD

Pismo koje su parlametarci BiH iz entiteta RS poslali američkim senatorima i kongresmenima optužujući BiH da je leglo terorizma, podsjeća na dobro režirane komedije koje imaju za cilj nasmijavanje narodnih masa.

Navodi ovo u reakciji delegat (SBiH) u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine Džemal Smajić.

Smajić ističe da, pored potpisnika koji su na crnoj listi Sjedinjenih Američkih Država, poput Nikole Šprića, pismo nije moglo biti poslano bez odobrenja samog vrha SNSD-a, tj. Milorada Dodika, Željke Cvijanović i Radovana Viškovića.

“Korumpirana vrhuška iz Banjaluke je i na ovaj način podcjenila Sjedinjene Američke Države, kao da se radi o tek međunarodno priznatoj nerazvijenoj zemlji koja nema ni diplomatiju, ni svoje službe, nego se informiše od ljudi sumnjivog morala koji šalju pisma na njihovu adresu. Ovo je kulminacija tragikomične proruske politike koju predstavljaju Dodik i njegova partija”, ističe Smajić, te dodaje:

“Aktivne terorističke ćelije, kao što je cijeli svijet vidio, su zvanično srpski teroristi koji su 24. septembra ove godine izvršili oružani napad na Kosovu.

Komunikacija sa prvom svjetskom silom odvija se diplomatskim putem kojeg je Dodik već odavno zatvorio, i pored desetina miliona dolara uloženih u lobiranje. Svakodnevno ponižavanje i omalovažavanje u javnosti ambasadora SAD-a u BiH, nije samo lični atak na gospodina Michaela Murphyja, nego i na Sjedinjene Američke Države. To pokazuje Dodikovu elementarnu nekulturu i nepoznavanje svijeta u kojem živi”, kaže Smajić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79