Mostar: Uhapšeni muž i žena dileri

Pripadnici Odjela za posebne namjene Sektora kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona su na osnovu ranije prikupljenih operativnih saznanja sproveli operativnu akciju na podučju Mostara s ciljem suzbijanja trgovine i zloupotrebe opojnih droga, a slobode su lišili dvije osobe.

Kako su potvrdili iz MUP-a HNK, radi se o supružnicima iz Mostara, I.T. (47) i S.T. (35), a izvršenim pretresom stana koji su koristili pronađena je i uz potvrdu oduzeta određena količina opojne droge heroin, kao i određena količina opojne droge marihuana, te veći broj nepoznatih tableta.

Također, pronađena su i sredstva za konzumiranje opojnih droga, te vaga za precizno mjerenje, sredstva za pakovanje opojne droge i mobilni telefoni koje su koristile osumnjičene osobe u izvršenju krivičnih djela.

“Za predmetne osobe je utvrđeno da su duži vremenski period vršili neovlašteno stavljanje u promet opojnih droga kako licima sa područja Mostara tako i iz šireg dijela zapadne Hercegovine.

Sa događajem je upoznat postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Mostar”, rečeno je iz MUP-a HNK.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79