Motikom pretučeno dijete (13). Sud osudio očuha

Zahiru Alibabiću (52) iz Bihaća Općinski sud u Bihaću progledao je kroz prste nakon što ga je osudio na sedam mjeseci robije, a na koju neće ići ukoliko ne ponovi krivično dječo u roku od godinu dana.

Alibabić je osuđer zbog nasilja u porodici, odnosno, zbog psihičkog zlostavljanja, maltretiranja, nasilja nad tada trinaestogodišnjeg pastorka.

Maloljetni dječak je bio član njegove porodice, te su živjeli u zajedničkom domaćinstvu. Dječak je sin njegove supruge.

Od je optužen da je dječaka čitavo ljeto 2016. godine maltretirao, a sve zbog posla oko poljoprivredne mašine koji trinaestogodišnji dječak “nije dobro obavio”.

– Potom ga je uhvatio za kosu i vukao do pomenute mašine nekoliko metara kako bi mu ukazao na propust koji je napravio, te ga u istom periodu prisiljavao da skida blokove sa stare kuće, što je obavljao po nekoliko sati na jakom suncu. Nakon toga ga je vodio u Bosanski Petrovac kako bi radio u šumi oko drva, te ga tjerao da po blatu kopa kanal. Kopanje je bilo otežano i naporno za taj uzrast djeteta s obzirom na to da je prethodno padala kiša nekoliko dana, pri čemu ga je zbog posla koji nije dobro obavio udarao rukom u potiljak, a u istom periodu ga je više puta udarao rukom, motikom, lopatom ili drugim predmetom, stoji u optužnici.

Na tome se nije zaustavio, te je nastavio dječaka vrijeđati, nazivati pogrdnim imenima i psovati “vjeru i hranu”, čime je pokazivao konstantnu netrpeljivost prema njemu i ugrozio njegovo psihičko zdravlje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79