Motiv likvidacije u Novom Pazaru: Opljačkanih milion eura ili sukob zbog neisplaćenih dnevnica?

Nakon što je 25-godišnji Bajazit Bećirović iz Novog Pazara u jednom restoranu u tom gradu likvidirao Bejtu Krlića (51) iz Tutina, pojavile su se dvije verzije događaja.

Naime, u noći likvidacije Bejto i Bajazit su s još jednim muškarcem sjedili u restoranu “Dar”, a očevici kažu da su se u jednom momentu posvađali.

Krlić je potom pesnicom udario Bećirovića, nakon čega je mladić izvadio pištolj i jednim hicem pogodio Krlića u grudi, a onda pobjegao.

U restoranu je potom nastao haos, gosti su u panici počeli bježati, a nekoliko mladića navodno je prišlo Krliću, koji je nepomično ležao i krvario.

Prva verzija

Prema prvoj verziji, lišeni slobode Bajazit B. bio je u sukobu s Bejtom Krlićem zbog milion eura, piše srbijanski “Telegraf”. Ova velika svota opljačkana je prije dvije godine u Minhenu, a novac je sakriven i do danas se ne zna gdje se nalazi.

Prema nepotvrđenim informacijama, u ovu pljačku umiješani su i pojedini rođaci likvidiranog i osumnjičenog.

Izvori koji su upućeni u ovo djelo kažu da sve između Bejte i Bajazita traje odranije i da je do sada bilo više pokušaja da se sve završi na “miran način”.

Razlog zbog kojeg su se posvađali je to što i dalje nije poznato gdje se nalazi novac koji je opljačkao Krlićev rođak.

Druga verzija

Prema drugoj verziji, motiv  je obračun novca, odnosno dugovanja koja je sada Krlić imao prema Bećiroviću.

Bećirović je, navodno, radio na građevini kod Krlića i likvidirani čovjek mu je ostao dužan pozamašnu svotu novca.
Inače, brat Bejte Krlića Naser likvidiran je 2008. godine u hotelu “Atlas”, udaljenom tek oko kilometar od restorana “Dar”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments