Motociklista iz Zagreba objavio video gdje je “skoro pokraden”: “Sarajevo nije sigurno za motoriste”

Motociklista iz Zagreba objavio video gdje je “skoro pokraden”: “Sarajevo nije sigurno za motoriste”


Turist iz Zagreba, koji je odlučio posjetiti Sarajevo na svom motoru, doživio je zanimljivo iskustvo koje će sigurno dugo pamtiti. Tijekom svog boravka u glavnom gradu BiH, uživao je u čarima grada, probao je i poznate sarajevske ćevape i istražio strogi centar glavnog grada Bosne i Hercegovine odnosno Baščaršiju piše Crna-Hronika.

Međutim, putovanje nije prošlo bez izazova. Kada je stigao u centar grada, odlučio je potražiti idealan parking za svoje motore. Policajka MUP-a Kantona Sarajevo upozorila ga je gdje može i šta može ostaviti na motoru odnosno na šta treba najviše pripaziti od sitnih lopova.

Ipak, dok je turist bio u Baščaršiji, doživio je neugodno iznenađenje. Prvo je svoj motocikl parkirao nepropisno u samoj blizini sarajevskog Sebilja a onda je odlučio sjetiti i probati sarajevske ćevape. Postavio je kameru i odlučio snimiti da li će mu neko ukrasti dijelove sa motocikla.

U video snimku se ne vidi da ga je neko pokrao ali je objavio video da je “skoro pokraden”.

Na svom TikTok profilu podijelio je video u kojem pokazuje da je “zamalo” ostao bez dijelove s motora. Video je brzo stekao popularnost, uz brojne komentare koji se odnose na sigurnost motociklista u urbanim sredinama.

“Od svih gradova koje smo obišli i bez problema ostavljali stvari na motoru (Beograd, Mostar, Split) defitinitvno Sarajevo za motoriste nije sigurno” – kratko je izjavio na svom TikToku Zagrebčanin.

@ambe_mt Od svih gradova koje smo obišli i bez problema ostavljali stvari na motoru (Beograd, Mostar,Split) definitivno sarajevo za motoriste nije sigurno #foryoupage #balkan #sarajevo #hrvatska #srbija #motori #fyp #viral @patrik ♬ original sound – ambe_mt



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija