Može i bez vaučera: Kako Vlada TK pomaže turizmu

Može i bez vaučera: Kako Vlada TK pomaže turizmu


Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona potpisalo je 21 ugovor s korisnicima projekta sufinansiranja infrastrukturnih projekata u oblasti turizma. Prvi put u Tuzlanskom kantonu na ovakav način se pomažu turistički djelatnici koji su izrazili zadovoljstvo što u resornom ministarstvu imaju partnere koji su spremni da saslušaju njihove prijedloge i probleme.

BIZNISI

– Konačno smo priveli kraju realizaciju ovog projekta u sklopu predviđenog budžeta. Ovo je prvi put da raspisujemo jedan ovakav poziv, nadam se ne i posljednji. Nadam se da će nova Vlada TK-a imati sluha i da će raspisivati pozive i u puno većem iznosu nego što je to sada. Zadovoljan sam projektima koji su odobreni i nadam se da će korisnicima biti značajni u razvijanju biznisa, kaže Mustafa Šakić, ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK-a.

Maksimalni iznos koji će biti dodijeljen je 50.000 KM, a najmanji 10.000 KM

Na osnovu odluke Vlade TK-a u junu 2022, Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja je raspisalo javni poziv i nakon provedene procedure odabran je 21 projekat ukupne vrijednosti 600.000 KM.

– Nažalost, nismo imali dovoljan broj aplikanata da podržimo velike projekte kako smo bili planirali na početku, ali i ovaj 21 projekt je zadovoljavajući. Radi se o maksimalnim iznosima od 50.000 KM i najmanjim iznosima od 10.000 KM, a svi aplikanti su bili dužni da ulože 50 odsto svojih sredstava, pojašnjava Dželmina Huremović, pomoćnica ministra za trgovinu i turizam TK-a.

STABILIZACIJA

Turistički djelatnik Kasim Selimović ističe da je ovo jedan od rijetkih primjera podrške turizmu.

– Ovo je spasonosni trenutak i sredstva će biti od velikog značaja. U prvom redu stabilisaće turistička preduzeća, a i pomoći će se daljem razvoju, rekao je Selimović.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija