Muamer iz Čapljine tvrdi da Herceg Bosna postoji: “Postoji ali ne na papirima”

Video koji je objavio Muamer Hasanagić na društvenim mrežama izazvao je veliku gledanost i lavinu komentara. Kako je ovaj Hercegovac objavio, za njega ali i za mnoge treći entitet odnosno Herceg Bosna itekako postoji.

Žalbeno vijeće Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju je, u okviru žalbene presude utvrdilo Herceg-Bosne kreirali cijeli sistem deportacije muslimanskog stanovništva s područja Herceg-Bosne, što podrazumijeva ubistva, zlostavljanje, zatočenje, mučenje i ostalo. Haški sud osudio je pravomoćno čelnike tzv. Herceg-Bosne na ukupno 111 godina zatvora.

Huamer Hanasagić iz Čapljine jedan je od osoba koja javno podržava ideju o Herceg-Bosni. Kako kažu nema nijedne bosanskohercegovačke zastave u 16 općina tzv. Herceg-Bosne.

“Čuj ne postoji Herceg-Bosna. Postoji, postoji jarane moj. Ne postoji na papirima. U Deytonu je ukinuta ali otiđi malo na granice Banovine Hrvatske. Prođi malo kroz Stolac, Čapljinu, Ljubuški, Čitluk, Posušje, Grude, Vitinu. Prođi malo tamo pa pogledaj.

Pa ćeš vidjet kako ta Herceg-Bosna postoji. Iako sam ja u toj Herceg-Bosni bio zatočenik, patio se. Ali ne želim sebe da lažem drug moj, Herceg Bosna postoji. Imaju svoju Elektroprivredu, imaju svoj nastavni plani i program i šta još tog svog imaju. Toliko” – izjavio je Muamer Hasanagić.

 

“Ja sam bio u koncentracionom logoru Dretelj kod Čapljine. U tom logoru, nekadašnja kasarna JNA gdje je vojska držala kerozin za lovačko-presretačku avijaciju koja je bila stacionirana na mostarskom aerodromu. Međutim odlaskom JNA iz te kasarne, tu kasarnu preuzimaju pripadnici HSO-a. I u tom logoru bili su prvo zatočeni Srbi, a najteže je prošla Olga Draško koja mi je bila prva komšinica.

Da bi godinu poslije, u tom logoru počeli završavati i muslimani i Bošnjaci. U tom logoru bio sam i ja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79