Muamer Pešković ide u zatvor na 11 godina

Muamer Pešković, nakon 13 godina bijega, pravomoćno je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 11 godina zbog ubistva Suvada Pohare 2009. godine. Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine potvrdio je presudu Kantonalnog suda u Sarajevu.

Ubistvo Suvada Pohare dogodilo se u maju 2009. godine. Muamer Pešković, koji je bio u bijegu sve ove godine, pritvoren je u travnju prošle godine. Ranije je za isto ubistvo bio nepravomoćno osuđen Kemal Muhović, državljanin Srbije, na 15 godina zatvora. Sud je utvrdio da je Muhović kao saizvršilac počinio ubistvo.

Prema optužnici, Pešković i Muhović su provalili u kuću Suvada Pohare u ranim jutarnjim satima i nakon fizičkog napada zadali mu četiri uboda kuhinjskim nožem. Tragedija je prethodila incidentu u kojem su Muhović i ubijeni Pohara sudjelovali dan ranije.

Presuda Muameru Peškoviću sada je pravomoćna, te će morati izdržati kaznu zatvora od 11 godina.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79