MUP KS: Pijani 34-godišnjak vikao, psovao i bacao stvari sa balkona

Prava drama odvijala se sinoć od 00:00 do 02:00 u sarajevskom naselju Nedžarići saznaje portal Crna-Hronika.

Muškarac je maltretirao komšije, demolirao stan, pretukao poznanika ispred stambene zgrade i uništavao automobile parkirane na ulici.

Pomahnitalom muškarcu nisu mogli ući u stan jer se zabarakadirao u njemu.

O navedenom događaju oglasio se i MUP Kantona Sarajevo.

Sinoć oko ponoći obaviještena je PU Novi Grad da je nepoznata osoba oštetila motorno vozilo u ulici Hasana Sućeske. Policijski službenici su poduzimajući mjere i radnje na utvrđivanju činjeničnog stanja, došli do saznanja da je oštećenje izvršio H.H. (1990) iz Sarajeva.

Pola sata iza ponoći, muškarac H.H. se nalazio na balkonu svoga stana u ulici Aleja Bosne Srebrene – glasno vikao, psovao i bacao stvari sa balkona. Policijskim službenicima je odbio otvoriti vrata stana.

Obaviještena je dežurna tužiteljica, te su uz naredbu sudije za prethodni postupak Općinskog suda u Sarajevu za pretres stana, policijski službenici Sektora za policijsku podršku izvršili ulazak u stan i slobode lišili ovog 34-godišnjeg muškarca. Slobode je lišen zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela Nasilničko ponašanje i Oštećenje tuđe stvari.

Prilikom lišenja slobode, kod H.H. je utvrđeno prisustvo od 1.29 promila alkohola u organizmu.

Osumnjičeni je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode. – potvrđeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo za portal Crna-Hronika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79