MUP KS identifikovao opasne momke H.M. (23) i E.M. (22) koji su pucali ispred Predsjedništva BiH

Na Dan državnosti BiH ispred zgrade Predsjedništva BiH desila se pucnjava, a kako je potvrđeno za Crnu Hroniku, akteri iste su “sankcionisani”.

Naime, oni su uz ritmove Svetlane Cece Ražnjatović iz skupocjenog automobila koristili vatreno oružje, a sve su snimali na svom Instagram profilu. Čitatelji su nam poslali video, koji smo objavili.

Kako nam je potvrđeno iz MUP-a Kantona Sarajevo, osobe koje su pucale su privedene na informativni razgovor te su ih kaznili novčanom kaznom. Tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo izjavio da nema elemenata krivičnog djela!?

“Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo odmah po saznanju za navedeni događaj poduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti, te operativnim radom na terenu utvrdili identitet lica koja se dovode u vezu sa istim.

Od dva lica, inicijala H.M. rođen 1999.g. i E.M. rođen 2000.g., obojica iz Sarajeva, su dana 28.11.2022. godine u službenim prostorijama PU Centar Sarajevo uzete izjave, i to od E. M. u svojstvu svjedoka, a od H.M. u svojstvu okrivljenog za prekršaj, imajuću u vidu da je utvrđeno da se radilo o upotrebi gasnog, a ne vatrenog oružja, o čemu je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je tom prilikom izjavio da nema elemenata krivičnog djela, pa će se počinitelj prekršajno sankcionisati shodno članu 38. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije u Kantonu Sarajevo.

Od H.M. je privremeno oduzet jedan gasni pištolj, te će Prekršajnom odjeljenju Općinskog suda u Sarajevu protiv istog biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog činjenja navedenog prekršaja”, rečeno je za portal Crna-Hronika iz MUP-a KS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79