MUP KS: Lišili smo slobode 8 osoba, evo šta smo zaplijenili

MUP KS: Lišili smo slobode 8 osoba, evo šta smo zaplijenili


Policijski službenici Sektora kriminalističke policije i Sektora za policijsku podršku Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, realizovali su operativno-taktičku akciju „Overdose“ s ciljem dokumentovanja krivičnih djela Organizovani kriminal u vezi s Neovlaštenim prometom opojnim drogama i Neovlaštenim prometom oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe.

Postupajući po naredbama Suda Bosne i Hercegovine, policijski službenici izvršili su 18 pretresa na više lokacija na području Kantona Sarajevo: osam stambenih objekata, dva ugostiteljska objekta, šest putničkih motornih vozila i dva motocikla.

POGLEDAJ GALERIJU

“Izvršenim pretresima je pronađena određena količina novca, određena količina praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin, vatreno oružje – pištolj s pripadajućom municijom, te drugi predmeti koji će biti korišteni u krivičnom postupku.

Policijski službenici su privremeno oduzeli i šest putničkih motornih vozila (Mercedes, Škoda, Fiat, BMW i dva VW), te dva motocikla (Honda, Yamaha) koji su deponovani u prostor Depoa oduzetih vozila MUP-a Kantona Sarajevo.

POGLEDAJ GALERIJU

Slobode je lišeno ukupno osam osoba, šest muškaraca i dvije žene: A.K. (1989), D.K. (1992), A.Z. (1993), A.S. (1983), A.K. (1994), A.J. (1989), Z.M. (1983) i E.B. (1976). Nad njima se trenutno u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a KS provodi kriminalistička obrada”, saopćeno je iz MUP-a KS.

Dodaju da je OTA „Overdose“ rezultat operativnog rada policijskih službenika koji su vršili analizu podataka dobijenih dešifriranjem komunikacija putem Sky aplikacije među osumnjičenim osobama.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija