Direktora javne ustanove u Prijedoru radnicima na bolovanju isplaćivane pune plate

Direktorka jedne javne ustanove u Prijedoru M. M. i rukovodilac Službe opštih poslova B. P. osumnjičene su za zloupotrebu položaja, te nezakonito isplaćivanje punih plata radnicima koji su bili na bolovanju i nezakonit raspored radnika.

Iz Policijske uprave Prijedor saopšteno je da je protiv M.M. i B.P. podnesen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor.

– Osumnjičena B.P. se tereti da je kao rukovodilac Službe opštih poslova u javnoj ustanovi u Prijedoru u avgustu 2019. godine sačinjavala odluke i rješenja o rasporedu radnika na radna mjesta, sa datumima donošenja rješenja iz 2018. godine. Ta rješenja je potpisivala drugoosumnjičena M.M. koja je obavljala funkciju direktora te javne ustanove u periodu od 2015. do 2019. godine – stoji u saopštenju policije.

Dodaje se da se M. M. još tereti da je kao direktor javne ustanove od 2015. do 2019. godine nesavjesno postupala u službi znajući da se, protivno zakonskim propisima, radnicima isplaćuju naknade za rad u punom iznosu, iako su naknade trebale biti umanjene po osnovu privremene nesposobnosti za rad zbog bolovanja.

To je kako piše u saopštenju prouzrokovalo štetu gradskom budžetu u iznosu od 24.282,90 KM.

Ističe se da se osumnjičenima B.P. i M.M. na teret stavlja zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave, a M.M. još i nesavjestan rad u službi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79