MUP KS o pucnjavi u Sarajevu: Miladin je lišen slobode, u tučnjavi je učestvovalo više osoba

MUP KS o pucnjavi u Sarajevu: Miladin je lišen slobode, u tučnjavi je učestvovalo više osoba


Jučer je u sarajevskoj ulici Zelenih beretki, ispred hotela Evropa došlo do pucnjave i tučnjave u kojoj su dvije osobe povrijeđene, a jedna je lišena slobode.

Policijskim službenicima PU Stari Grad je pucnjava prijavljena oko 19:35 sati.

U Sarajevu ranjen Timur Keketović sa Vratnika, upucao ga Ibro Miladin sa Bistrika

Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su potvrdili navode iz prijave i ustanovili da je nakon fizičkog sukoba više osoba došlo do upotrebe vatrenog oružja.

Na KCUS su samoinicijativno pristupila dva muškarca zbog nanesenih povreda, te je nakon ljekarske obrade konstatovano da je muškarac T.K., rođen 1981. godine zadobio ustrijelnu ranu noge, o čijem stepenu se ljekar nije mogao izjasniti, a 42-godišnjak je zadržan na Klinici na ortopediju radi daljnjeg liječenja, saopšteno je iz MUP-a KS.

Kako Crna hronika saznaje, ranjeni Timur Keketović je sam sjeo za motor i odvezao se na KCUS.

Detalji pucvanje u Sarajevu: Prvo se potukli, pa onda Ibro izvadio pištolj

Za muškarca N.S., rođenog 1981. godine, konstatovano je da je zadobio tešku tjelesnu povredu upotrebom fizičke snage, te je nakon ljekarske obrade pušten na kućno liječenje.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a KS.

Istog dana, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela Izazivanje opće opasnosti i Teška tjelesna povreda , lišen je slobode muškarac Ibro Miladin, rođen 1983. godine iz Sarajeva, rečeno je iz MUP-a KS navodeći inicijale osobe.

Osumnjičeni je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS, a policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela.

Ko su Timur Keketović i Ibro Miladin, akteri večerašnje pucnjave u Sarajevu?



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija