Foto: Red Bull
MUP KS objavio informacije za posjetioce “Red Bull Show Run-a”: Ko dolazi i šta je zabranjeno nositi?

MUP KS objavio informacije za posjetioce “Red Bull Show Run-a”: Ko dolazi i šta je zabranjeno nositi?


U nedjelju, 9. juna, će sarajevskim afsaltom voziti legendarni britanski F1 vozač David Coulthard, vozit će Red Bull Racingov F1 bolid RB7. Pored njega u moćnim drift automobilima će voziti i njemački majstori drifta Red Bull Driftbrothers te “čarobnjak” na motociklu Arunas Gibieža.

“Red Bull Show Run” nije utrka nego spoj uzbuđenja i zabave na visokom nivou, ali i jedinstvena priliku za gledaoce da dožive svjetsku F1 atmosferu iz prve ruke. To je nevjerovatan spoj automobilizma, adrenalina i muzike, pažljivo osmišljen u nezaboravnu predstavu za gledaoce, kažu iz Red Bulla.

POGLEDAJ GALERIJU

Red Bull Show Run će se održati u samom centru Sarajeva, od tržnog centra Alta do Tehničke škole, prolazeći pored Zemaljskog muzeja i vraćajući se do Marijin dvora.

Sa obje strane ulice Zmaja od Bosne nalazit će se prostor za gledaoce, a sam spektakl je potpuno besplatan za sve.

Kapije se otvaraju od 11 sati, a glavni dio programa rezervisan je od 14 do 16 sati.

Organizatori očekuju preko 30.000 posjetilaca, a iz MUP-a KS su objavili koje saobraćajnice će biti zatvorene.

U nedjelju, u periodu od 00:00 do 20:00 sati će doći do obustave saobraćaja, a svi građani će biti preusmjereni na alternativne pravce.

Saobraćaj će biti obustavljen u dijelu ulice Maršala Tita od raskrsnice Hiseta i Alipašina do raskrsnice ulica Maršala Tita i Vrbanja, te u dijelu ulice Zmaja od Bosne uključujući bočne ulice u užoj zoni održavanja događaja.

Na dan održavanja, tramvajski saobraćaj odvijat će se do Čengić Vile, a dodatno će biti pojačan trolejbuski i autobuski saobraćaj.

Iz MUP-a KS podsjećaju da je na javna okupljanja zabranjeno nositi bilo kakvo vatreno ili hladno oružje, pirotehnička sredstva, kao i druge predmete koji mogu biti opasni po druge posjetioce. Takođe, zabranjeno je korištenje dronova.

U zoni održavanja je zabranjen unos staklenih predmeta, limenki, PET ambalaže te drugih predmeta koji mogu biti opasni po posjetitelje.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija