MUP RS-a uputio poziv građanima nakon tragičnih događaja u Srbiji

MUP RS-a uputio poziv građanima nakon tragičnih događaja u Srbiji


Ministarstvo unutrašnjih poslova bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska poziva građane da prijave bilo kakvo saznanje o eventualnim mogućim situacijama koje bi mogle postati sigurnosne prijetnje.

Razlog poziva je pravovremeno reagovanje na iste, saopćeno je iz MUP-a RS.

– Ove informacije mogu se prijaviti pozivom na broj telefona 122 ili u policijskoj stanici, navodi se u saopćenju koje je uslijedilo nakon vanrednog kolegija koji je organizovao ministar unutrašnjih poslova RS-a Siniša Karan, a povodom realizacije zaključaka sa jučerašnje Prve vanredne sjednice Vlade.

Kolegiju su prisustvovali direktor policije RS Siniša Kostrešević i načelnici operativnih uprava Ministarstva u sjedištu.

– Na kolegiju je analizirana problematika koja je u vezi sa tragičnim događajima u Srbiji, a odnosi se na Republiku Srpsku, kao i same aktivnosti MUP-a na tom polju, ističu.

Ovom prilikom donesen je zaključak o formiranju radne grupe koja će napraviti konkretan akcioni plan i biti zadužena za realizaciju, a tiče se aktivnosti policijskih službenika u školama, ali i aktivnosti koje se odnose na kontrolu držanja i nošenja oružja.

– Samo zajedničkim koordinisanim djelovanjem sa nadležnim institucijama, ali i roditeljima i učenicima može se uspješno preventivno djelovati, navode iz MUP-a RS.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija