MUP RS kaznio vozača iz dijaspore jer je imao u automobilu zastava sa ljiljanima: “Suzdržite se provokacija”

MUP RS kaznio vozača iz dijaspore jer je imao u automobilu zastava sa ljiljanima: “Suzdržite se provokacija”


Nakon što je vozač auta na kojem je bila istaknuta “ratna zastava BiH” sankcionisan, iz policije su pozvali građane “da se uzdrže od nepotrebnih provokacija…”

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor danas su u Oštra Luka, uručenjem prekršajnog naloga sankcionisali jednu osobu zbog prekršaja iz oblasti javnog reda i mira, preciznije zbog, kako je navedeno, “isticanja ratne zastave BiH”.

– Policijskoj upravi Prijedor jutros oko 6.30 sati prijavljeno je da se na magistralnom putu Sanski Most – Prijedor u mjestu Koprivna kreće kolona vozila i da je na jednom vozilu istaknuta ratna zastava BiH. Postupajući po navedenoj prijavi policijski službenici utvrdili su postojanje elemenata prekršaja Zakona o javnom redu i miru i vozaču S. D. iz Novog Grada (Bosanskog Novog), koji je upravljao vozilom inostranih registarskih oznaka uručili prekršajni nalog.

Policijska uprava Prijedor poziva sve građane da se uzdrže od nepotrebnih provokacija i da svojim ponašanjem ne doprinose izazivanju unemirenosti građana, navodi se u saopćenju.

Iz PU Prijedor su nam potvrdili da je “ratna zastava BiH”, zbog koje je sankcionisan vozač automobila na kojem je bila istaknuta, zapravo zastava RBiH sa ljiljanima.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija