MUP RS lišio slobode 10 osoba zbog droge, među njima i nastavnik fizičkog

Policija u Gradišci lišila je slobode deset osoba u okviru akcije “Galerija”, usmjerene na otkrivanje kriminalne grupe koja se bavila trgovinom narkotika, a oduzeti su droga, oružje, novac i provalnički profesionalni alat.

Slobode su lišeni: S.L., S.D., M.R., O.Š., D.T., N.J., J.K., A.G., N.Đ. i M.G., svi iz Gradiške.

Među njima su, kako pišu Nezavisne, Aleksandar Grandić, nastavnik fizičkog vaspitanja u osnovnoj školi, prevoznik Danijel Todorović, ali i Saša Lipovac, koji je odležao 10 godina zatvora zbog ratnog zločina.

Policija je mjesecima vodila istragu, a osumnjičene terete za prodaju, kao i omogućavanje uživanja droge.

Akciju su sproveli službenici Policijske uprave Gradiška, u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet, Policijskom upravom Banjaluka i Jedinicom žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Tokom akcije “Galerija” zaplijenjeno je oko 28 grama kokaina i 400 grama spida, kao i tablete ekstazija.

Iz Policijske uprave Gradiška, saopštili su da ih terete za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga i omogućavanje uživanja droge.

Naveli su da su tokom akcije, na osnovu naredbe Okružnog suda u Banjaluci, na više lokacija na području Gradiške pretresli automobile, kuće i prateće objekte koje koriste osumnjičeni.

“Tom prilikom pronađene su i oduzete materije koje svojim izgledom asociraju na opojne droge kokain (27,78 g) i spid (400,50 g), određena količina tableta ekstazija i MDMa, kao i skanka, vatreno oružje, provalnički profesionalni alat, određena količina novca, te drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku”, navode iz PU Gradiška.

Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade biti sprovedeni u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka na dalje postupanje.

Podsjećamo da je Grandić u aprilu ove godine hapšen zbog posjedovanja 400 grama spida, marihuane i ekstazija.

Lipovac je 2011. godine pravosnažno osuđen na deset godina zatvora zbog ratnog zločina nad Bošnjacima, a hapšen je i u okviru otkrivanja nezakonitosti u KPZ Foča.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79