MUP RS na nogama: I dalje tragaju za odbjeglim pedofilom iz Kaknja

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan poručio je da policija i dalje intenzivno traga za Ivicom Miškovićem iz Kaknja.

Mišković je 7. novembra pobjegao iz zgrade Osnovnog suda u Banjoj Luci. Karan je istakao da vjeruje da će biti pronađen.
Sudska policija

Karan je rekao da je za bjekstvo Miškovića odgovorna Sudska policija, koja je već preduzela određene interne mjere prema odgovornima, prenosi RTRS.

Nakon izricanja presude za krivično djelo obljube Mišković je pobjegao u utorak 7. novembra, u 14.30 sati iz zgrade Osnovnog suda Banja Luka. On je sproveden u sobu za zadržavanje. Dok je čekao otpravak rješenja o presudi nasilno je otvorio prozor i pobjegao.

Mišković je osuđen na četiri godine zatvora zbog zlostavljanja djevojčice (9), odnosno svoje unuke.

On je prijavljen još u februaru 2021. godine. Tada je uspio pobjeći iz Banje Luke pa je za njim bila raspisana međunarodna potjernica.
Lociran u Njemačkoj

Na kraju je lociran i uhapšen u Njemačkoj pa izručen pravosuđu u BiH. Mišković je pobjegao nakon izricanja presude kojom je osuđen na četiri godine zatvora zbog zlostavljanja djevojčice (9) kćerke od svog pastorka.

Ivica Mišković je prijavljen još u februaru 2021. godine. Tada je uspio pobjeći iz Banje Luke pa je za njim bila raspisana međunarodna potjernica.

Na kraju je lociran i uhapšen u Njemačkoj pa izručen pravosuđu u Bosni i Hercegovini.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79