MUP RS pozvao građanje: Dođite u Istočno Sarajevo da proslavimo Dan Republike Srpske

MUP RS pozvao građanje: Dođite u Istočno Sarajevo da proslavimo Dan Republike Srpske


Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske pozvalo je sve građane Srpske da 9. januara dođu u Istočno Sarajevo i Dan Republike proslave u miru i dostojanstveno, istakavši da tim povodom preduzima pojačane mjere bezbjednosti radi održavanja povoljnog stanja bezbjednosti.

Građanima koji budu željeli da u ponedjeljak, 9. januara, prate svečani defile u 14:00 sati u Istočnom Sarajevu MUP savjetuje da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, kao i da sa sobom ne nose pirotehnička sredstva i druge opasne predmete.

Iz MUP-a savjetuju građanima da zbog lakšeg kretanja i izbjegavanja stvaranja gužvi ne nose ruksake i torbe, ali da svakako uz sebe imaju neki identifikacioni dokument.

S ciljem preduzimanja bezbjednosnih mjera i radnji povodom nastupajućih praznika ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske izdao je naredbu o zabrani prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području grada Banjaluke, osim za prevoz pirotehničkih sredstava za najavljene vatromete 8. januara do ponoći.

Zabrana se odnosi i na prevoz eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području Republike Srpske 9. januara do ponoći.

Ministarstvo u sjedištu, policijske uprave i policijske stanice za navedeni period neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija.

Radi bezbjednog održavanja Dana Republike, 9. januara zabranjuje se saobraćaj za teretna vozila iznad tri i po tone ukupne mase, osim teretnih vozila javnih i komunalnih službi i vozila koja će biti angažovana na aktivnostima povodom obilježavanja svečanosti.

Zabrana će biti na snazi 8. januara od 14.00 do 21.00 sati u Banjaluci na svim ulicama na području grada, osim dionica magistralnog puta – Manjačkih ustanika, Omladinska, Krajiških brigada /istočni tranzit/ i magistralnog puta koji prolazi Bulevarom vojvode Stepe Stepanovića, Bulevarom vojvode Petra Bojovića, Bulevarom Srpske vojske, te ulicama Knjaza Miloša, Branka Popovića /zapadni tranzit/.

Takođe, zabranjen je i saobraćaj za teretna vozila iznad 3,5 tona ukupne mase na području opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo, osim teretnih vozila javnih i komunalnih službi i vozila koja će biti angažovana na aktivnostima povodom obilježavanja svečanosti.

Zabrana se odnosi na 5. januar od 12.00 do 16.00 sati, 8. januara od 12.00 do 17.00 sati i 9. januara od 7.00 do 20.00 sati na svim putevima i ulicama na područjima opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža.

Od ove zabrane izuzet je dio magistralnog puta dionica Dobrinja jedan – Krupačke stijene i dionica regionalnog puta Vraca-Dobrinja četiri /ulice Vojvode Radomira Putnika i Ive Andrića/.

Predstavnike medijskih kuća, druge subjekte, kao i građane iz MUP-a podsjećaju da je radi bezbjednosti učesnika, 9. januara na području grada Istočno Sarajevo zabranjena upotreba dronova.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija