MUP SBK: Pronađena droga u Novom Travniku, Vitezu i Busovači

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 6 krivičnih djela.

Dana 05.06.2021.godine oko 20,30 sati u mjestu Kasapovići, općina Novi Travnik, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a izvršili su kontrolu osoba S.G. rođen 1987.godine i S.D. rođen 1994.godine, obadvojica iz Novog Travnika. Tom prilikom kod istih je pronađeno 6 tableta za koje se sumnja da su opojne droge Ecstazy.

Istog dana, oko 22,00 sati u mjestu Divjak, općina Vitez, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu osobe G.H. rođen 2001.godine iz Viteza. Tom prilikom kod istog je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Dana 06.06.2021.godine oko 18,40 sati u mjestu Grablje, općina Busovača policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu putničkog motornog vozila marke Mercedes, kojim je upravljao N.M. rođen 1998.godine iz Zenice. Tom prilikom kod istog je pronađena određena količina praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79